Fotogrammetrie & aerial mapping

€1200,00

Een specialisatie module volg je best in combinatie met een PRO XL module (of als je reeds een bewijs Specific hebt).

beschrijving

In de specialisatiemodule fotogrammetrie leer je onder andere mapping, 3D en landsurveys. De theorie kun je nadien omzetten in de praktijkoefeningen met drones. Na de theorie en praktijk leer je hoe je de vastgelegde data vertaald naar bruikbare inzichten voor je klant via enkele softwareprogramma’s.

Voor deze sessie werken we met PIX4D mapper en Agisoft Metashape.

Waarom zou je deze opleiding volgen?

Het is de perfecte manier om snel de link te leggen tussen de theorie en praktijk. Laurent Geeraerts is een absolute referentie in de wereld van de fotogrammetrie. Je krijgt er zeer praktijkgerichte tips en kan aan de slag met de nieuwste uitrusting.

Doelpubliek

Landmeetkundigen, luchtfoto onderzoekers, dronepiloten, wetenschappers, landbouwers, fotogrammetrie experten, inspecties, publieke veiligheid, R&D, archeologen, cartografen, ingenieurs, defensie, ontmijningsdiensten, natuur experten, vastgoed, constructie en bouw, virtual reality, energie producenten, monumentenzorg, mappers, cultureel erfgoed, oceanografen, etc…

Inhoud opleiding

 • Algemene intro fotogrammetrie
 • Eindresultaten
 • Intro vluchtplanning
 • Fotogrammetrie vluchten
 • Software productie
 • Software resultaten / analyse data
 • Conclusie en evaluatiemoment

Praktisch

Type lesgeven

 • In klaslokaal met docent
 • Praktijkvliegen met drones

Taal

Nederlands

Tijdschema

3 dagen telkens van 9u tot 17u30

Docent

Laurent Geeraerts, head of training Noordzee Drones en tevens vroegere samenwerkingen met Eurosense, Coudere, Gatewing, Trimble en 4Cgrid.

Voorkennis

Essentieel

 • De lessen volg je best in combinatie met een PRO XL module (of als je reeds een bewijs Specific hebt).
 • Goede kennis van de taal
 • Goed humeur
 • True airmanship (discipline, skills, safety)

Locatie

DROONHAAVN, Kotterstraat 99, 8380 Zeebrugge

Catering

Incl. broodjeslunch, koffie, thee en water.

Materiaal

Schrijfgerief en handouts zijn inbegrepen.

Aantal

Minimum 4 & maximum 8 cursisten.
De cursus zal plaats vinden als er een minimum aantal van 4 cursisten ingeschreven zijn. Ten laatste 2 dagen voor de opleiding zal je hiervan verwittigd worden.

Proof of attendance

Na de opleiding krijg je steeds een gepersonaliseerd proof of attendance van de gevolgde opleiding.*

Leerdoelen

Na het voltooien van deze cursus zou de deelnemer voldoende info moeten hebben over de beginselen van gebruik van fotogrammetrie met drones.

Benodigdheden

Deelnemers moeten een Windows pc (Geen MacOS, een Windows die op een Mac draait is wel OK) meenemen om de productieoefeningen te kunnen maken.

Prijs

De prijs bedraagt 1200 euro (exclusief BTW). Komt op 840 euro (exclusief BTW) met 30% subsidie via KMO-portefeuille.

*De proof of attendance is geenszins een officieel document, maar is een bewijs van de gevolgde opleiding bij Noordzee Drones.

subsidies & kortingen

KMO Dienstverlener

KMO’s die in aanmerking komen, kunnen tot 30% subsidie genieten via Agentschap Ondernemen. Noordzee Drones nummer: DV.O217213. Meer informatie.

Groepskorting KMO

Vanaf 5 inschrijvingen: 10% korting op de standaardprijs per persoon. Vanaf 10 inschrijvingen:  20% korting op de standaardprijs per persoon.

RECOGNIZED ENTITY & DESIGNATED ENTITY

We zijn erkend door EASA en voldoen aan de directives en standards. Jaarlijks worden we geauditeerd om deze erkenning te controleren.

BEL-ORE-00002
BE.DESENT.002
Klik hier voor meer info

KWALITEITSONDERWIJS

We scoren de hoogste graad van tevredenheid als geauditeerd KMO-dienstverlener, Qfor en WSE kwaliteitslabel. Een hoog slaagpercentage bij onze duizenden cursisten is dan ook het gevolg van de door onze hoog gestelde kwaliteitsnormen tijdens de opleidingen. Via de evaluatie-fiches krijgen we de hoogste tevredenheids-score.

Nazorg

De cursus is een zeer uitgebreide en complete cursus in alle facetten. We bereiden je voor op alle vakken die aan bod komen met de beste nazorg. Tevens zijn er proefexamens om je beter voor te bereiden.

ERVAREN INSTRUCTEURS

Alle opleidingen zijn ontwikkeld door een team van experten en gegeven door ervaren docenten/instructeurs met specialistische kennis. Onze instructeurs voldoen aan de 'teach & learning' normen en hebben jarenlange ervaring in de luchtvaartsector.

Gratis ONLINE drone infoavond

06/08/2024 van 19u30 tot 20u30

Interesse? Nog geen cursist?

 • Wat doen met een drone
 • Waar vliegen
 • Risico’s
 • Soorten opleidingen
 • Vragen over EU wetgeving

Meer info