FPV

€1200,00

Een specialisatie module volg je best in combinatie met een PRO XL module (of als je reeds een bewijs Specific hebt).

* klik op INSCHRIJVEN om de data van de opleiding te zien

Beschrijving

In de specialisatiemodule FPV maak je kennis met alle mogelijke toepassingen van First Person View drone vliegen en met verschillende toestellen. Noordzee Drones geeft een theoretische & praktische basis om wegwijs te maken in de FPV wereld.

Naast on the shelf toestellen zoals de DJI FPV zoomen we in op alle mogelijke types drones die ingezet kunnen worden voor filmische opdrachten. Na de theorie volgt het vliegen op simulatoren en natuurlijk het echte werk met Noordzee Drones eigen FPV toestellen.

We gaan stap voor stap en wijzen op de correcte manier voor het gebruik van de FPV drones en zetten je op weg met tips and trick om veilig crazy content te vliegen.

Waarom zou je deze opleiding volgen?

FPV geeft je de kans om echt aan boord te zitten tijdens de vlucht. Het opent nieuwe mogelijkheden, een ongelooflijke sensatie en levert fantastisch dynamische beelden op.

De specialisatie FPV is er voor iedereen. Voorkennis van FPV is niet noodzakelijk. Met de opleiding bieden we een goeie basis om erna in FPV drone flying te evolueren. Ook voor de ervaren piloten is de specialisatie een meerwaarde.

We leveren een basis kennis af die je cursist in staat stelt om nadien zijn weg te vinden in de FPV drones en toepassingen. Het vliegen met FPV geeft je muscle memorie en reflexen die ook zijn diensten bewijzen blij klassieke drone opdrachten.

Doelpubliek

Videografen, dronepiloten, R&D, content creators, gepassioneerde drone piloten, video-productie huizen, … Ieder die op zoek is naar die shots die de aandacht trekken en waarvan men zich afvraagt hoe ze tot stand kwamen. FPV geeft de kans om zowel buiten als binnen te vliegen, snel of traag, dichtbij of veraf, acrobatisch of smooth, a must have skills in your toolkit.

Inhoud opleiding

 • Algemene intro FPV
 • Overzicht verschillende toestellen
 • Overzicht analoog vs digitaal
 • Technologische ontwikkelingen en mogelijkheden
 • Onderhoud en basis vaardigheden
 • Tips and tricks om te vliegen
 • Simulator vliegen
 • Praktijk met ND toestellen

Praktisch

Type lesgeven

 • Theorie in klaslokaal
 • Praktijkvliegen op simulator als met fpv drones

Taal

Nederlands

Tijdschema

3 dagen telkens van 9u tot 17u30

Docent

Cédric Jacques, take07, professioneel cinematic drone pilot. Met zijn passie en enthousiasme beschikt hij over de nodige ervaring om de cursist wegwijs te maken in de technische wereld van FPV.

Voorkennis

Essentieel

 • Het is absoluut een meerwaarde als je de Advanced XL of PRO XL module hebt gevolgd.
 • Goede kennis van de taal
 • Goed humeur
 • True airmanship (discipline, skills, safety)

Locatie

DROONHAAVN
Kotterstraat 99, 8380 Zeebrugge

Catering

Inclusief broodjeslunch, koffie, thee en water.

Materiaal

Schrijfgerief en handouts zijn inbegrepen.

Aantal

De cursus zal plaats vinden als er een minimum aantal van 5 cursisten ingeschreven zijn. Ten laatste 2 dagen voor de opleiding zal je hiervan verwittigd worden.

Proof of attendance

Na de opleiding krijg je steeds een gepersonaliseerd proof of attendance van de gevolgde opleiding.*

Leerdoelen

Na het voltooien van deze cursus zou de deelnemer voldoende info moeten hebben over de beginselen van fpv vliegen met drones

Benodigdheden

Breng een eigen PC mee voor de trial simulator (Mac of Windows)

Prijs

De prijs bedraagt 1200 euro (exclusief BTW). Komt op 840 euro (exclusief BTW) met 30% subsidie via KMO-portefeuille.

*De proof of attendance is geenszins een officieel document, maar is een bewijs van de gevolgde opleiding bij Noordzee Drones.

subsidies & kortingen

KMO Dienstverlener

KMO’s die in aanmerking komen, kunnen tot 30% subsidie genieten via Agentschap Ondernemen. Noordzee Drones nummer: DV.O217213. Meer informatie.

Groepskorting KMO

Vanaf 5 inschrijvingen: 10% korting op de standaardprijs per persoon. Vanaf 10 inschrijvingen: 20% korting op de standaardprijs per persoon.

Recognized Entity & Designated Entity

We zijn erkend door EASA en voldoen aan de directives en standards. Jaarlijks worden we geauditeerd om deze erkenning te controleren.

BEL-ORE-00002
BE.DESENT.002
Klik hier voor meer info

Kwaliteitsonderwijs

We scoren de hoogste graad van tevredenheid als geauditeerd KMO-dienstverlener, Qfor en WSE kwaliteitslabel. Een hoog slaagpercentage bij onze duizenden cursisten is dan ook het gevolg van de door onze hoog gestelde kwaliteitsnormen tijdens de opleidingen. Via de evaluatie-fiches krijgen we de hoogste tevredenheids-score.

Nazorg

De cursus is een zeer uitgebreide en complete cursus in alle facetten. We bereiden je voor op alle vakken die aan bod komen met de beste nazorg. Tevens zijn er proefexamens om je beter voor te bereiden.

Ervaren instructeurs

Alle opleidingen zijn ontwikkeld door een team van experten en gegeven door ervaren docenten/instructeurs met specialistische kennis. Onze instructeurs voldoen aan de 'teach & learning' normen en hebben jarenlange ervaring in de luchtvaartsector.

Gratis ONLINE drone infoavond

11/04/2023 van 19u30 tot 20u30

Interesse? Nog geen cursist?

 • Wat doen met een drone
 • Waar vliegen
 • Risico’s
 • Soorten opleidingen
 • Vragen over EU wetgeving