Refresher & SORA Light

Vanaf €175,00

Beschrijving

Er zijn twee dagen gepland. Je kan kiezen om enkel de eerste dag, tweede dag of beide dagen te volgen naargelang hetgeen jij nodig hebt als dronepiloot onder de huidige EU wetgeving. 

De eerste dag ligt de focus vooral op heel wat updates. Info DGLV, cijfers ESF, updates skeyes, AI & drones en DJI info. Ook een update over de Europese standaardscenario’s. Je zal alle info krijgen over wat EU-STS01 en EU-STS02 inhouden en waar je aan moet voldoen om hieronder te vliegen. Als je onder EU-STS wenst te vliegen, zal IEDEREEN het theorie-examen opnieuw moeten doen om de nodige certificaten te krijgen. Het examen zit gratis inbegrepen in het pakket van de REFRESHER 2024. Het theorie-examen zal op een latere datum worden georganiseerd zodat je de tijd hebt om de inhoud te bestuderen.

De tweede dag ligt de focus op de basisprincipes en veiligheidsvaardigheden als je onder SORA Light wenst te vliegen. Je moet aan alle vereisten van DGLV voldoen en één van de voorwaarden om je toelating te krijgen op basis van de SORA Light is dat de piloot de nodige vaardigheden heeft.

Wat is de “SORA Light”? Dit is een procedure die is opgemaakt door de Belgian Drone Federation, in samenwerking met DGLV, om VLOS vluchten in stedelijk gebied te kunnen uitvoeren. Meer specifiek boven bevolkt gebied met een toestel tot 2kg. Dit geeft dus de mogelijkheid om in stedelijk gebied te vliegen zonder een gecontroleerd grondgebied te moeten bepalen zoals in BE-STS01.

Tijdens dag 2 komt de theorie aan bod en aansluitend een assessment. Inbegrepen is ook de praktijkles en het corresponderende assessment, dat we op afspraak zullen organiseren.

Het all-in one pakket bevat beide dagen. Deze kan je alleen in ‘classroom’ modus volgen omdat je fysiek aanwezig moet zijn voor de veiligheidsvaardigheden.

Wanneer?

Donderdag 25 april 2024 : DAG 1 REFRESHER 2024
Vrijdag 26 april 2024: DAG 2 VEILIGHEIDSVAARDIGHEDEN/SORA LIGHT 2024

Dinsdag 14 mei 2024 : DAG 1 REFRESHER 2024
Woensdag 15 mei 2024: DAG 2 VEILIGHEIDSVAARDIGHEDEN/SORA LIGHT 2024

REFRESHER + VEILIGHEIDSVAARDIGHEDEN/
SORA Light
Classroom
Je krijgt les van een docent in een klaslokaal op één van onze locaties.​

549 €384,30 na aftrek van 30% KMO-portefeuille
  •  

VEILIGHEIDSVAARDIGHEDEN/
SORA Light

Classroom
Je krijgt les van een docent in een klaslokaal op één van onze locaties.​

450 €315 na aftrek van 30% KMO-portefeuille
  •  

Refresher
Live online
Je krijgt live les via videostreaming van thuis uit. Dit is interactief waar je op ieder moment live vragen kan stellen aan de docent.

175 €122,50 na aftrek van 30% KMO-portefeuille
  •  

Refresher
Classroom
Je krijgt les van een docent in een klaslokaal op één van onze locaties.​

195 €136,50 na aftrek van 30% KMO-portefeuille
  •  

Inhoud van de opleiding

overzicht refresher

overzicht VEILIGHEIDSVAARDIGHEDEN/SORA Light

Recognized Entity & Designated Entity

We zijn erkend door EASA en voldoen aan de directives en standards. Jaarlijks worden we geauditeerd om deze erkenning te controleren.

BEL-ORE-00002
BE.DESENT.002
Klik hier voor meer info

Kwaliteitsonderwijs

We scoren de hoogste graad van tevredenheid als geauditeerd KMO-dienstverlener, Qfor en WSE kwaliteitslabel. Een hoog slaagpercentage bij onze duizenden cursisten is dan ook het gevolg van de door onze hoog gestelde kwaliteitsnormen tijdens de opleidingen. Via de evaluatie-fiches krijgen we de hoogste tevredenheids-score.

Nazorg

De cursus is een zeer uitgebreide en complete cursus in alle facetten. We bereiden je voor op alle vakken die aan bod komen met de beste nazorg. Tevens zijn er proefexamens om je beter voor te bereiden.

Ervaren instructeurs

Alle opleidingen zijn ontwikkeld door een team van experten en gegeven door ervaren docenten/instructeurs met specialistische kennis. Onze instructeurs voldoen aan de 'teach & learning' normen en hebben jarenlange ervaring in de luchtvaartsector.

Gratis ONLINE drone infoavond

02/05/2024 van 19u30 tot 20u30

Interesse? Nog geen cursist?

  • Wat doen met een drone
  • Waar vliegen
  • Risico’s
  • Soorten opleidingen
  • Vragen over EU wetgeving

Meer info